Alle disse IKKE listene

Jeg er rimelig allergisk mot slike IKKE – lister, jeg har behov for få vite hva som er lurt å gjøre. Stort sett så vet jeg hva som er dumt å gjøre. For meg handler dette om å snu noen tankemønstre hos meg selv. I mange år kan vi gå rundt å tenke på alt vi ikke er god på – vi blir ganske flinke på det. Det kan faktisk gå så langt at vi ikke lenger vet hva vi er god på.

Så begynn å fortelle deg selv hva du er god på – for da vet du hva du kan bli enda bedre til:)

Jeg kom over en slik liste med 12 ting du må slutte å gjøre med deg selv! Med all respekt for dem som har laget disse, jeg skriver dem bare om- bittelitt, så passer de inn i min programmering om hvordan jeg synes det er lurt å snakke med seg selv på.

 1. Tilbring tid med positive mennesker – pass på å ha folk rundt deg som kan gi deg energi. Dette trenger du fordi der også vil være mennesker rundt deg som DU må gi energi til.
 2. Se utfordringer og problemer rett i hvitøye – ofte vil noen av problemene forsvinne bare med å erkjenne at du har et problem. Ta utfordringene i porsjoner som passer for deg. Da vil du antagelig har krefter og energi til å ta noen av de tingene som kommer litt uventet.
 3. Ta vare på deg selv, du har lov til å ta vare på dine egne behov. Det er noe som heter at du må nyte for at du skal kunne yte. Det er også noen som sier at du må være glad i deg selv for å kunne være glad i andre.
 4. Alle har en fortid – men det er her og nå og fremovervi skal leve. Det som har vært og er gjort – er det vanskelig å gjøre noe med. Gå fremover og form din fremtid.
 5. Prøv og feil i ditt eget tempo, vi lærer både av våre egn feil og av våre suksesser.
 6. Begynn å tenk at du er klar nok – det gis stort sett ingen garantier. Mulighetene våre ligger utenfor vår komfortsone.
 7. Start dagen med å være glad for noe – at du har tak over hodet, at du lever, at du er frisk. Velg å være en aktiv deltager i ditt liv. Det kan være alvorlige ting som skjer i livet ditt – da er det godt at du har bygget opp noe positivt.
 8. Det er ditt valg om du skal leve med kjærlighet eller hat i ditt hjerte. Tilgi for din egen helses skyld, sa en psykolog en gang til meg. Tilgi, gi slipp – og ta kontrollen over livet ditt tilbake. Og nå må jeg bruke ordet IKKE – å tilgi betyr ikke at det som er gjort mot deg er ok.
 9. Nyt dagen enda mer enn du gjorde i går. Tillat deg selv å drømme deg litt bort. Ta små pausre, gå små eller lange turer, finn ut av hva som gjør deg godt.
 10. Aksepter at livet er som en humpete vei både oppover og nedover. Når noen spør – si det som det er.
 11. Noen glemmer aldri det som har vært, endel av oss tenker for mye på det som kan komme til å skje. Husk at livet foregår i alle de små øyeblikkene her og nå!
 12. Start dagen med å si tre ting du er takknemlig for.

Lag deg en fine dager innimellom:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *