Å følge en tanke lenge…….og om Viste.

En kopp kaffe tidlig på morgen når alt er stille og fredelig setter alltid igang noen tanker. Allerede her er jeg ved mitt første veikryss – for det er flere tanker som trenger seg på mens jeg prøver å holde tråden i en tanke. Mens jeg spør meg selv hvorfor det er så vanskelig å holde tråden – bykser det frem opplevelser og bilder i hodet mitt fra min tidlige barndom rundt 6 års alderen. Jeg har alltid vært aktiv…tenker jeg og vips det er som å skru på en ny bryter – jeg ser alle de fantastiske menneskene som var rundt oss når mor eller far var på jobb. Jeg kan nesten si at jeg er født og oppvokst på hotell – jeg vet ikke om det er det beste for alle, men for meg har det vært en fantastisk reise. Far arbeidet noen år vekselvis på Victoria hotell og på Viste hotell. På Viste hotell bodde familien i en liten bungalow bak hotellet fra ca mai til ut august.

Og nå skal jeg holde tråden – tiden på Viste hotell har lært meg og formet meg mye som menneske. Mor og far jobbet skift og av og til samtidig. Jeg gjorde meg viktige erfaringer innen blant annet relasjonsbygging. Jeg måtte spørre hvor far og mor var og lærte meg hvordan ta kontakt med andre mennesker. Mange av gjestene kom fra andre deler av landet ja til og med fra nadre deler av verden – så jeg lyttet, både til språket og til det de hadde å fortelle. Jeg lærte tidlig at vi mennesker er ganske forskjellige og at det kan bidra til noe positivt. Jeg lærte meg også forhandlingens kunst tidlig. Hotellet hadde en soft is maskin – og jeg la mye planlegging ned i hvordan jeg skulle forhandle til meg minst en til dagen. Jeg regner med at jeg mislyktes et par ganger, men etter noen raske justeringer på fremgangsmåten så satt det. Det er mulig noe av dette sitter i ryggraden idag når jeg skal forhandle??

Det meste av tiden var jeg i havet – ihvertfall slik jeg husker det. Men nå skal det sies at hukommelse er en rar ting – man husker nå det en vil huske. Og positive ting forsterker seg gjerne:) Det er mulig at det jeg husker ikke er helt sant – hukommelse er subjektiv og selektiv. Jeg ble kjent med ungene på nabo gårdene – og fikk fort plassen i gruppen som «hotell jenta som kunne så mange språk». Til dere som kjente meg på den tiden – unnskyld at jeg lurte dere. Jeg var bare 6 år og påstod at jeg kunne engelsk, tysk og fransk. Og det måtte jo være sant – jeg bodde jo på hotell!

Det er også en erfaring det har vært godt å ta med seg – å tro så sterkt på noe at andre blir dratt med:) Jeg hadde(har:)) en livlig fantasi og det viktigste av alt – jeg hadde så mange rundt meg som oppfordret meg til å leve, til å leke, til å komme med ideer. Slike mennesker har jeg mange eksempler på gjennom hele barndommen, i ungdomstiden og i mitt voksne liv – og slike mennesker blir jeg tiltrukket av….de byr på seg selv og gir meg mye. Og jeg tror det har en vekselvirkning. Der datt jeg inn på en ny vei – men før det vil jeg takke for alle som viste vei og som viste meg hvilke muligheter som finnes.
Å ta dem var helt opp til meg selv og hvilke valg jeg ville gjøre:):)
Ha en fin og tankefull søndag!

One Comment On “Å følge en tanke lenge…….og om Viste.”

  1. Så fint å tenke tilbake på barndommen og se ressursene du har fått med deg i livet! Ofte tenker vi vel lett på hva vi har tapt og ikke hva vi har ‘fått’ med oss på veien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *