Å tenke enkelt – å gjøre det enkelt!

En ny time hos Trine igår resulterte i at jeg nå kan sende gratis nyhetsbrev til alle som legger igjen mailadressen sin til meg. Jeg kan til og med skrive mange nyhetsbrev for så å legge dem ut på forskjellige datoer. For en fantastisk tid vi lever i – mulighetene er enorme. I  begynnelsen på juni begynner nyhetsbrevene å komme jevnt og trutt og de vil inneholde informasjon om oppgaver innen mindfulnes eller oppmerksomhetstrening som det også kalles. Å fokusere energien er ingen spøk – men å ignorere det kan være helsefarlig. Jeg har bare 100 % energi – selv om jeg skulle ønske enkelte ganger at jeg hadde noe på lur. Hvis jeg legge 30 % i å gruble mye på det som har hendt og 30 % av energien min til å tenke mye på hva som kommer til å skje – ja da er regnestykket enkelt. Da har jeg bare 40 % igjen til å møte hverdagen med alle dens utfordringer som virkelig enkelte ganger trenger 100 % oppmerksomhet. Det er for lite – og da vil vi virkelig begynne å føle at vi ikke strekker til, vi er ikke tilstede i samtaler, vi får liksom ikke energi nok til å ta i et tak.

Så det er virkelig en tankevekker med oppmerksomhets trening – og det er ikke hverken vanskelig eller tidkrevende. Du må bare lære noen enkle øvelser – det kan også gjøres gjennom mediatsjon eller yoga – eller du kan gjøre det på bussen, når du står i en kø overalt hvor du kan lukke øynene og gi deg selv et par minutter. Det kalles å få tak i pusteankeret sitt. Dette blir mer omtalt i det første nyhetsbrevet. Du kan selvsagt sikkert gjøre det mye mer avansert og tidkrevende – det er opptil deg selv.

26052012996

Jeg vil fortelle en metafor om å være løsningsfokusert og tenke enkelt:

» I de tidligere dager av kappløpet i rommet, var både USA og Sovjetunionen desperate etter å vinne den lille teknologiske fordelen som kunne bringe dem først til månen. Nøkkelen var, som det ofte er, å samle verdifull informasjon. Teknologien måtte bli enda mer raffinert, effekten av vektløshet og andre utenomjordiske faktorers påvirkning på astronautene, måtte undersøkes.

Dette var et enormt forskningsprosjekt. Imidlertid oppdaget de et stort problem. Der hvor det ikke var tyngdekraft, ville ikke blekkpennene virke. Det virket som om dette var nødvendig å løse før man kom videre.

Aldri før i historien hadde skriveproblem vært så kritisk og essensielt. Myndighetene i USA brukte millioner i en ikke ukjent bedrift som produserte skrivesaker. De utviklet en prototype med en slags minipumpe. Noe som etterhvert ga tusenvis av ungdommer i hele verden muligheten til å skrive sine  beskjeder overalt, og US astronauter fikk endelig ta notater i rommet.

Sovjet løste problemet ganske enkelt ved å gi astronautene blyanter,» Ammie Fuller.

Av og til kan det enkle være det beste! Og det kan glippe litt for de gløgge!!

Ha en fin og enkel mandag:)

 

One Comment On “Å tenke enkelt – å gjøre det enkelt!”

  1. Ann Veronika Eivik

    Kjære Du

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *