Bare gjør det……….:):)

Bare gjør det …..er egentlig tre små spennende ord…..bare gjør det betyr at jeg må ta et valg, strekke ut hånden, ta tak i en mulighet. Jeg må være en aktør – og en aktiv aktør, ikke bare en brikke. Bare gjør det utfordrer det lekende barnet i meg og pulsen øker bitte litt. Bare gjør det inneholder en litt vågal, barnlig tilnærming, for vi voksne gjør det bare ikke. Vi analyserer, risikovurderer, veier for og imot, utsletter all puls og hvis vi kjenner en gryende tanke på bare gjør det så svelger vi det igjen og er stille.

Personer som noen ganger bare gjør det er dem jeg trives best med – det er der hvor der er takhøyde, smittende latter, lekenhet og spørsmål som tenk om, hvorfor ikke, hva er det beste som kan skje??
Det er personer som jeg kan sitte i dypeste alvor med og som i neste øyeblikk glitrer i øynene og jeg ser at det skjer noe, det er de som ønsker meg lykke til og mener det, det er de som kan glede seg over at jeg har det ok, det er de som er der når jeg begynner å snakke meg nedover, de er de som minner meg på hvor kort livet er. For ingen av oss vet hvor langt liv vi får – vi vet bare med sikkerhet hva vi har akkurat her og nå.

Noen mennesker som virkelig setter spor, som lever i bare gjør det moduset, dør så altfor tidlig. Men enda flere dør uten å sette spor i det hele tatt. Å sette spor etter seg betyr ikke å ha mottatt store priser og store ord – å sette spor etter seg kan være å bety noe for andre, å sette spor er å ha gjort noe som du blir husket for.

Min mor var en slik person – selv om det snart er to år siden hun døde kan jeg enda levende huske hennes påståelige diskusjoner og politiske innvendinger, og hennes lekne og rause humør overfor mine venner og hun som en løvinne for familien sin. For meg er det å sette spor.

Vi trenger folk som bare gjør det, vi trenger å sette hjernen litt i alfa – alfa stemning så vi kan lokke frem drømmene, fantasien, undringen og nysgjerrigheten. I fantasiens verden løses alle utfordringer og problemer. Hvorfor ikke prøve ut noen av de løsningene også i den virkelige verden  – det er det som er kreativitet!! Kreative og innovative mennesker er i god kontakt med sin fantasi og sitt bare gjør det modus.

Hvis jeg i det hele tatt skal ha et løfte til meg selv i det nye året så må det være å utfordre bare gjør det moduset:)

Ha en strålende uke!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *