Choose your attitude…….

Overskriften er ærlig og redelig stjålet fra en film som heter «Fish». Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen – få sett den hvis dere kan. En film fra fiskemarkedet i Seattle – hvor de bestemmer seg for å snu en negativ trend til en attraksjon. Målet deres er at folk skal komme for å se på de ansatte – ikke nødvendigvis kjøpe noe. Og gjett…..det klarte de. Fiskemarkedet er en attraksjon og folk tar fri i lunsjen for å få et glimt av dem. Hva har de gjort? Hvor ligger magien??

Der er en herlig mann midtveis i filmen som sier noe sånt som………selvfølgelig er det hardt å stå opp på jobb etter en fuktig tur på byen som varte til klokka 03 men det er her jeg kan velge: Hekkan for en flott tur på byen – nå må jeg bare komme meg på jobb eller hekkan for en kveld….jeg tror jeg blir liggende. Fiskemarkedet hadde som mål å få flere folk til å komme til dem, men de skulle ikke nødvendisgvis selge noe – men de ville bety noe, gjøre en forskjell i samfunnet. Og det klarte de.

Folk strømmer til i lunsjpausene sine, de er overbegeistret, de ler og tilbakemeldingene som markedet får er at de virkelig gjør livet verdt å leve for flere. Og det ble den store GEVINSTEN deres – og er ikke det flott??

Og hvordan fikk de dette til? Ingen på markedet har sagt at dette var en enkel jobb. De bestemte seg for å REDDE DAGEN FOR KUNDEN, dette var punktene deres:

1. La jobben bli en lek

2. Fang energien

3. Frigjør potensialet ditt

Og dette skulle de gjøre ved å leke mer, starte med en gang, være tilstede og velge sin væremåte!

Bonusen for dem ble – økt trivsel, mer begeistring, økt omsetning, flere søkere til jobben og ….redusert fravær!

Akkurat det jeg gjør i Begeistringsbedrifter – jeg vet det virker, det viser historiene.

Livet er som regel ikke noen dans på roser for de fleste av oss. Men vi har et valg og det var dette de bestemte seg for: Choose your attitude! Vår evne til å snu nederlag til seier og bevare vårt gode humør ligger hos oss selv. Det ligger i om jeg vil gjøre meg avhengig av alle omstendighetene rundt meg eller om jeg vil bestemme hvordan jeg vil reagere selv. Jeg vet ikke hva som venter meg etter at livet er slutt – men jeg vet hva jeg kan gjøre nå. Alle dem som dør så altfor tidlig viser meg at livet hverken er rettferdig eller forutsigbart, men det minner meg på at hvis jeg vil ha endringer i livet mitt så er det meg det kommer ann på. Livets mange krumspring minner meg og på at jeg ikke nødvendigvis har en uendelighet av tid til rådighet.

Så spørsmålet er hvordan vil jeg tillate meg selv å reagere? Hvor fornuftig er det å bli sur på døren du gikk rett i, eller bli rasende på en støvsuger som ikke virker, eller bli drittsur på sjefen som har en dårlig dag? Jeg tar det en gang til – jeg kan ikke styre andre mennesker eller omstendigheter – men jeg kan velge hvordan jeg vil reagere – det er ikke lett alltid, men det går ann. Og det kreves trening!!

Bergenserne har lært noe – når det regner så lar de bare regne. Med andre ord – de tar livet som det kommer, aksepterer opplevelser, tap og vinn med samme sinn. Det motsatte er nemlig en offermentalitet – noe jeg skal skrive om en annen dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha en fortsatt lekende og god dag!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *