De spennende «første gang» kursene……

Onsdag var D-dagen for mitt første kurs for en så stor forsamling. Vi ble mellom 105 og 110!! Jeg skal være så ærlig at jeg hadde endel sommerfugler i magen – og de var ikke små heller. Forberedelsene hadde vært mange og lange – og på et tidspunkt måtte jeg si til meg selv: Godt nok er godt nok. Nå må du prøve dette ut og ta kritikken etterpå. Det er slik jeg lærer.

Det letteste hadde vært å stå foran med 35 powerpoint ark og forelest i 3 timer – men hadde noen lært noe da? Nei det tror jeg ikke. Og det hadde vært dønn kjedelig. Jeg tror inderlig sterkt på en dialog mellom deltakere selv og deltakerne og kursholder. Jeg tror på korte teoretiske innlegg- gjerne med en visuell modell(jeg elsker modeller:)) – så må de som er deltagere summe litt to og to, gjerne jobbe en blanding av individuelt og i grupper.

Storkurs1

Slik så det ut i starten – men med god hjelp fra alle i salen fikk vi en deilig uorden i rekkene etterhvert. Da lever det mer!

Jeg må ha gjort noe rett – for maken til engasjement hos deltakerne skal en lete lenge etter. Det var en liten stund nesten umulig å få dem inn etter gruppearbeid. Og her snakker vi kveldskurs etter en lang arbeidsdag!! Det er bare til å bøye seg i støvet for disse herlige menneskene. Nå skal jeg igang å etterspørre hva som var bra og hva jeg kan jobbe mer med. Men å jobbe med slike store grupper ga virkelig mersmak – for det er fullt mulig å få mye læring i dette arbeidet. De første tilbakemeldingene var herlige – jeg suger det til meg!!

Dette var 5 bedrifter som fikk personlige kommentar fra sine ansatte med seg tilbake til arbeidsplassen. Notatene de tar med seg gir grunnlag for mange års arbeid. Det må bare sorteres litt og så må de bestemme seg for hvor det skal begynnes. Kurset ble organisert som et personalmøte slik jeg ville holdt et – og slik jeg vet det har fungert for oss.

Etter en liten stund på sofaen samme kveld var jeg igang med ny tittel på dette kurset. Jeg brukte «Det er meg det kommer an på» – men den tittelen har allerede Frank Beck på sin flotte og engasjerende bok. Å finne ny tittel er ikke enkelt – men det skal handle om noe om å ta ledelsen i eget liv – for det er det dette handler om. Muligheten for å ta egne valg – muligheten til å ta kontroll over seg selv og sin følelser. Det skal komme i neste blogg. For jeg er allerede igang med et nytt arbeid – men en helt annen bedrift. Dette blir bare bedre og bedre.

Men først en god belønning. Ha en fin og livlig helg!!

belønning

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *