En hyllest til livet…….

Jeg skal i begravelse idag. Det er nær venn av familien – for oss var hun «tante»  – selv om vi fysisk ikke hadde slekten her i Stavanger. Jeg er født inn i en hotell familie og mine foreldre har hatt en nær vennekrets i over 60 år! Det er imponerende!! Dette er litt hotell folk og litt gode naboer. I årevis har vi blitt kjent med disse og glad i dem -vi har vært på hytteturer, skiturer, vi har feiret bursdager med dem og spesielt var mors bursdag 1.juledag en event med inntil 30 mennesker somgjerne kom i 12 tiden på dagen og gikk hjem kl 04.00 om morgenen. Da var det god mat, sang, gitarspill, ulike opptredener……….De var vår «slekt» i Stavanger.

DSC_0011

Derfor blir overskriften idag En hyllest til livet! Selvfølgelig er det trist når de en etter en forsvinner, men samtidig etterlater de noe verdifullt, selve tilstedeværelsen i livet. De har alle lært oss å være tilstede i livene våre, å ta vare på gleder og drømmer. De levde når de levde og det beste er at de viste oss hvordan det kunne gjøres. Hjemmet vårt kunne ha så mange som opptil 200 gjestedøgn – tror dere vi lærte noe om inkludering?? Vi kunne være så mange som tre generasjoner sammen – og mine minner om mine foreldres nære venner er en glede over livet som noe verdifullt. De hadde fullt fokus, de hadde energi, de levde ut drømmer, de var tilstede – det vi idag kaller mindfulnes. Samtidig ble det helt naturlig å snakke fortrolig med dem som med våre foreldre.

Derfor velger jeg å glede meg over det jeg har lært og det jeg vil føre videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *