Fullstendig avkoblet……og å jobbe fokusert!

Jeg elsker å prøve nye ting og som regel sier jeg til meg selv: Hvor vanskelig kan det egentlig være???

Ha ha av og til får jeg litt bakoversveis av mine egne utsagn. Som f eks da jeg skulle prøve curling – hallo…. hvor vanskelig kan det være å gli bortover isen og støtte seg til curlingballen!! Det var faktisk vanskelig, beina sklei i alle retninger og ja …jeg VET at der er forskjell på skoene! Det ble mye lått og løye den dagen – jeg dro også til med slik kraft at de i andre enden prøvde å redde seg så godt de kunne!

Men det var curling! Igår skulle jeg prøve å være avkoblet en hel dag, ingen tilgang til internett og telefonen i en boks- langt fra meg. Vi var flere som skulle prøve dette. Selve tanken bak dette kan du lese ved å trykke på denne linken.

Det har jeg gjort mange ganger før – trodde jeg. Jeg har virkelig jobbet i dybden og latt være å svare på telefoner, ikke sjekket mail og også holdt meg unna internett….joda frivillig og over kortere tid. Nå skulle det prøves en hel dag. Jeg hadde laget meg en ordentlig to-do liste – og skulle jeg bli ferdig hadde jeg jo 3 bøker også. (Tror jeg har glemt hvor lang tid det tar å lese en bok)

Vi begynte motivert og full av energi. Nyhetsbrev ble skrevet, kurs ble gjort ferdig, bøker ble åpnet og lukket…..og så var det noe jeg skulle lete etter på google. Nei!!! Den var jo ikke tilgjengelig og det var da jeg kjente at hjernen min ble ukonsentrert. Jeg liker å gjøre meg ferdig med det jeg har startet på. Nå måtte jeg notere hva jeg kunne hente inn senere! Fem minutter med frustrasjon og rykninger i høyre hånden som søkte esken med mobilene – men så noterte jeg og gikk løs på neste oppgave. Jøss det gikk jo greit!

Tiden gikk utrolig fort og jeg må lære meg å ta små pustepauser, litt spasering og noe søtt i tillegg. Utrolig etter bare en dag å se hvor mye som ble gjort – og at jeg overlever uten å være konstant påkoblet! Kanskje jeg kunne klart dette alene- men det er jo så mye kjekkere å sitte med andre som er like motivert! Jeg har en plan allerede for neste gang!!

Dette vil jeg anbefale på det sterkeste til flere – det fungerer, dessuten er det godt å utvise en slik selvdisiplin som dette er.

Takk til deg Ingfrid som inviterte og takk til dere andre som var tilstede!

 

5 Comments On “Fullstendig avkoblet……og å jobbe fokusert!”

  1. Så spennende(og utfordrende ) det hørtes ut. Det er jo rart da og tenke på at vi som er så voksne har levd i en tidsalder hvor det verken var google eller mobiltelefoner, og allikevel synes vi det å være trådløse er noe vi må øve på. Det er så lett og fort gjort å være tilgjengelig og drukne i å søke videre inn i nettet på alt mulig….jeg øver alene, og det går så som så 🙂 Lykke til kjære du, det er jo «bare » til å gå tilbake til fremtiden 🙂

  2. Så utrolig kjekt å lese at dette har vært en bra dag! Jeg tror mye av hemmeligheten ligger i at man blir fratatt en del valg, og dermed har ressurser igjen til å bruke på fokusarbeidet. Vi vil jo ikke ha det sånn hele tiden, men å få gå i skikkelig dypdykk-modus sånn av og til er nyttig både for det du får gjort den dagen, pluss at du kan ta med noen vaner til de «vanlige» dagene 🙂

    • Så hyggelig at du kommenterer. Ja jeg har fått noen tanker med meg hvordan enkelte hverdager kan disponeres. Jeg fikk omtrent gjort like mye på en dag som jeg ellers har rotet meg gjennom en uke. Så takk for at du sprer dette?

  3. Pingback: Focus Work Boot Camp at MESH, Oslo | FocusWork – because focus works

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *