Går tiden fortere når vi er voksne….? Og må den det?

Jeg får stadig bruk for pusteøvelser, og positiv tenkning er ikke alltid lett for meg heller. Hadde skrevet ferdig en bra blogg her – trykte på feil tast og så forsvant hele siden. Så da fikk macen en litt hardhendt behandling – før jeg fikk roet meg såpass at jeg selvsagt forstår at det ikke er macen sin feil. Men av og til holder det hardt – primalhyl hjelper. Alt som ikke skader andre hjelper. Siden kommer ikke tilbake, men humøret bedrer seg!! Jeg har lett for å le av meg selv etterpå:)

De første timene imorges var jeg på et interessant frokostmøte om mindfulnes. Når jeg refererer til mindfulnes tenker jeg alltid på Kroese og hans bok «Oppnå mer med mindre stress» som jeg nesten har lest og brukt i stykker:) Imorges var det Ivar Vehlen som hadde litt tid til oss. Vi reflekterte over tiden – ja vi reflekterte over mange flere ting, men det var dette med tiden som gjorde at jeg fikk en aha – opplevelse, en opplevelse som jeg ble skikkelig begeistret over og som lærte meg noe nytt. Tiden som barn husker jeg veldig godt – den kunne enkelte ganger stå helt stille – syntes jeg:) Jeg husker  mange ting som gikk veldig laaaangsomt. Tiden før pakkene på julaften gikk uhyggelig seint, stod nesten stille. Sommeren var laaaang, feriene var ganske lange, selv bilturen til Sola flyplass(jeg elsker å se på fly) gikk rimelig langsomt. Helgene kunne være lange.

Når tiden egentlig begynte å gå fort – kan jeg ikke si noe eksakt om, men plutselig bare var jeg der. Jeg var kommet i den alderen hvor tiden bare gikk fortere og fortere. Det var dette jeg kjente meg så god igjen i( imorges altså) – men går tiden fortere? Et sekund er vel et sekund – hverken fort eller seint? Et minutt er 60 sekund. Jeg har ikke hørt om noen matematiske lover som snakker om fort-tid og sein-tid. Ok hvis jeg er enig med meg selv om dette  – så må det være meg det er skjedd noe med? Og det er jo nettopp det, sa Ivar, som voksne oppleves tiden som om den går fortere. Men tiden går ikke fortere, jeg har bare gjort de samme tingene mange ganger før! Jeg har mange erfaringer på de samme tingene. Jeg har gjort dette før. Jeg har hatt fri i mange helger, jeg har hatt sommerferie mange ganger…..ting gjenkjennes. Det blir nesten som been there, done that.

151120121504

Som barn skulle alt utforskes, stranden skulle oppleves på mange måter, flere strender skulle oppdages, erfaringer med flere is på samme dag, fisketurer med mor og far, ta på fisken, ta av kroken osv osv . Mange ting i  barndommen var for første gang – litt i ungdommen er også for første gang:):) Men så da……..når vi blir voksne begynner det kanskje å bli få «for første gang» situasjoner. Det er da tiden begynner å gå fort. Jeg har prøvd tidlig på våren og tenkt at jeg skal sette på bremsene skikkelig slik at sommeren kan bli lang – jeg skal ha «gå – sakte – mot – våren – og – mot – sommeren» tid. Det hjelper ikke – august kommer like fort som før. Så er det ingenting som kan sette ned farten på den opplevde tiden? Jo fikk jeg vite idag – og for meg stemmer det.

Som ny gründer med eget selskap fra og med 1.januar i år – synes jeg tiden til tider har stått stille, ihvertfall gått uendelig seint. Jeg har til og med vært litt irritert på at tiden går så seint – jeg føler jeg har jobbet for et helt år og allikevel har jeg tid til overs. Og som lyn fra klar himmel traff det meg – jeg opplever jo en mengde ting for aller første gang!!! Jeg ble litt yr når det traff meg – jeg trodde hele tiden at dette hadde jeg sånn noenlunde gjort før også. Men det ER mange nye ting – jeg har lært mye nytt siden februar – har hatt en bratt læringskurve og er ikke ferdig ennå, kontakten med nye kunder er på en ny måte enn før, kommunikasjonen er på en annen måte enn før, mindsettet mitt har endret seg, jeg opplever både mestring og usikkerhet og jeg er veldig tilstede!!! Jeg har ikke lenger sikkerhetsnettet mitt med fast jobb – det er nå skikkelig lenge siden jeg har gjort!!

Hvis alt dette gjør at jeg har en opplevelse av at tiden går litt saktere – så vil jeg være her, jeg vil nyte den sakte tiden mens jeg kan. Den raske opplevelsen kommer vel tilbake – men da kan jeg kjenne den igjen og den følelsen vil kanskje guide meg til nye opplevelser som gjør at tiden oppleves seinere igjen.

Der er et ordtak som heter: » Du kan ikke lære gamle hunder og gjø»——-jeg sier det igjen – klart du kan!!!!!!!

21072011351

Ha en innsiktsfull og sakte ettermiddag!!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *