Hvorfor er Begeistring så viktig på arbeidsplassen?

Her kommer 5 punkter på hvorfor Begeistring er viktig på arbeidsplassen.

Ledere som satser på begeistringsledelse:

  1. Har det mer morsomt
  2. Yter mer – er mer effektive
  3. Er mer kreative og raus
  4. Er friskere  – tåler mer
  5. Har flere fornøyde medarbeidere og kunder

Og så kunne jeg føyd på – øker omsetningen sin og tiltrekker seg gode medarbeidere. Jeg har tidligere snakket om smitteeffekter. Tror du at godt humør smitter? Tror du at dårlig humør smitter? Hva ville du velge da?

Undersøkelser viser at kundelojaliteten øker med 51 % og produktiviteten med 53 % der begeistring er endel av ledelsesfilosofien. (Melhus og Haugen)

Begeistringsledelse er altså latterlig lønnsomt og et konkurransefortrinn. Jeg tenker at skal vi først bruke 7-8 timer på jobb – hvorfor ikke ha det gøy samtidig.

Begeistringbedrifter arbeider for å få begeistring forankret hos ledere, først og fremst, og utover dette skal ikke ledere lære folk å ha det morsomt på jobb – de skal bare tillate det! Begeistring har mange uttrykk og vil variere fra person til person. Det er viktig å la ulike uttrykk komme frem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du må satse på dine medarbeidere. Kan begeistring være et konkurransefortrinn? Hvor ville jeg ha jobbet? Jeg ønsker å jobbe en plass der min talent blir brukt, der jeg føler meg inkludert og der jeg føler jobbglede. Begeistring medarbeidere smitter og begeistring selger.
Jeg er overbevist om at begeistrede medarbeidere som ressurs blir viktig de neste årene? Kommende generasjon er blitt fortalt av foreldregenerasjonen, som er oss, at de har unike muligheter, de er opptatt av både å jobb og leve. I tillegg har vi prøvd å oppdra dem til å være positive og optimistiske og de vil forvente en personlig vekst.  Jeg mener at kommende generasjon vil kreve en ledelse med begeistring, som har en tett kontakt med sine verdier og som gjør det de sier de skal gjøre!! Skal en bedrift vinne i kampen om de kloke hodene og flinke hendene må bedriften være best på begeistringsledelse.

Begeistringsbedrifter vil sette fokus på hvordan du kan bli en god begeistringsleder. Det krever en litt annerledes innstilling overfor sine medarbeidere og du må bruke mer tid, energi og ressurser på dine ansatte. Det blir god reklame og god markedsføring.

Å få ledere til å satse på Begeistringsledelse trenger ikke å være vanskelig. Det mest slitsomme er å bestemme seg for det:):)

Ønsker du mer informasjon ta kontakt eller les mer under Tjenester på www.begeistringsbedrifter.no

Ha en begeistret dag:):)

2 Comments On “Hvorfor er Begeistring så viktig på arbeidsplassen?”

  1. For et oppløftende og kjempeviktig innlegg. Begeistring på arbeidsplassen betyr alfa og omega for en bedrift. Dette er så viktig, og jeg er glad for at du Else- Marie tar tak i dette viktige temaet. Godt humør smitter og sykefraværet blir kraftig redusert når arbeidsmiljøet er preget av humor- begeistring- inkludering og at vi alle har et potensiale og ressurs i oss til å skape det beste for fellesskapet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *