Må ledere trene på ledelse?

Da er jeg ferdig for denne gang i Lervig Brygge Barnehage og sitter og tenker på hvilket privilegium det er å få delta i noens utvikling, være med å påvirke, sette igang prosesser, merke at det skjer endringer for hver gang. Det er rett og slett magisk og veldig morsomt.

Vi har jobbet med tydelig ledelse, selvsnakk, gode verktøy, hersketeknikker og stressmestring (ikke bland begrepene stress og travelhet). Det hører til sjeldenheten å treffe ledere som skjønner gevinsten av den investering som gjøres i dette arbeid – Maria er en slik leder! Maria har hatt noen visjoner og tanker rundt hva dette skulle ende i – hun har vært klar på at selv om vi er gode kan vi bli enda bedre. Og hun har mellomledere som har trent og vært godt forberedt – arbeidet mitt har vært en glede.

Lervigcollage

 

Det har vært fantastiske timer med energi og latterbrøl, men også med selvrefleksjon og dybdetenkning. Vi har brukt teori og praksis og knyttet dette godt sammen, vi har også funnet mangler ved høyskolene hva ledelse angår! Dialog og refleksjon fører til utvikling og vi har brukt et veldig bra verktøy som heter #fuelbox utarbeidet av @fuelberta. Og ingen av disse lederne er redd for å snakke eller å være i dialog – så jeg har ikke brukt mye tid på slike oppfordringer.

Nå lages det strategier som skal settes igang på nyåret – og jeg er så spent! For her skal det trenes! Og jeg skal få lov å kikke på hva planen går ut på i januar – dette gleder jeg meg til! Tusen takk for at dere har brukt meg på veien deres.

Takk for nå og lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *