Litt mindre sushi og mer arbeid……..

Joda..det bøtter ned, men det er en av de tingene vi ikke kan gjøre noe med. Derimot så er det hundrevis av ting vi kan gjøre…….si godmorgen til seg selv i speilet om morgenen og utbryte til speilet: Næh så smilende du var idag da!! Blunke til seg selv og spørre om du har noe spesielt på gang idag?? Du kan lage mange overraskelser til deg selv……..når du kommer på jobb kan du gi dem du møter en god klem og holde den litt lenger enn vanlig……du kan overraske dine medarbeidere med å være i et usedvanlig godt humør….du kan skrive vitser/gode ord på gule lapper og spre dem overalt på jobben…….du kan skrive gode, spesifikke gode ord om dine kolleger og spre det utover……….:) Altså listen over hva du KAN gjøre noe med er både lengre og mye morsommere – så kom igang. Og sånn kan du holde på utover dagen. Og jammen kan det være at du i lange perioder både har glemt været og er i godt humør selv.

Dere skjønner – alt hva vi gjør og hvordan vi oppfører smitter, og det smitter fort. Ja helt riktig – du tenkte helt rett….både godt og dårlig humør smitter, så da er vi tilbake til dette utsagnet som er så sant: Det er meg det kommer an på!!!

Idag er jeg blitt inspirert av blant annet psykolog Jack Herlovsen og Jan Vincents Johannessen.

Jeg har lyst til å fortelle en metafor:
Dette er en historie fra Bali og om hvordan de fanger aper. Apefellen er en kokosnøtt som apefangeren har skåret hull i. Hullet er akkurat så stort at apen kan stikke hånden inn i kokosnøtten for å få tak i litt ris eller en kjærlighetsfrukt som apefangeren har lagt i nøtta. Men når apen har tatt risen eller frukten i hånden, er den fanget.
For å få hånden ut, må aåen slippe lokkematen. Men den vil ikke slippe, og mister derfor sin frihet.

Hva er din apefelle i livet? Eller snarere dine apefeller?
Å holde fast ved gamle ting kan gjøre at du mister din frihet – din frihet over deg selv. Å gi slipp på gamle ting – kan gjøre at du oppdager nye ting som er mye bedre og mye mer spennende, utviklende. Der er et godt ordtak som heter: Tilgi for din egen helses skyld – det er ikke det samme som å akseptere.

Jeg tror at bak ethvert problem ligger det en frustrert drøm og bak ethvert klagemål ligger der et ønskemål. Et rikt liv er ikke et liv uten konflikter og lidelser. Tvert imot ligger livet i spenningsfeltet mellom sorg og glede. Et eksempel på det at for å kunne glede seg over dagen så må vi også ha natt.

Jeg kan anbefale Johannessen sin bok: Kunsten å leve – en bok han skrev ved sengen til sin sønn som brutalt var utsatt for tilfeldig vold. Uvisst om han ville overleve fikk han rikelig tid til å tenke over livet og dem han hadde møtt underveis. Boken er en absolutt tankevekker og den kan absolutt provosere – og det er bra.

Ta med deg Jan Vincents Johannessens ord inn i helgen:
Ingen andre kan leve ditt liv
Ingen andre vet hvordan du bør leve
Livet er ikke et problem du skal løse
Livet er et mysterium du skal leve og gennomleves
Å leve er å gjøre seg selv sårbar
Alle mennesker er verdifulle

Ha en strålendes helg!


2 Comments On “Litt mindre sushi og mer arbeid……..”

 1. Write moге, thats all I have to say.
  Literally, it sеems as though you гelіed on the viԁeo to maκe youг pοіnt.
  Yοu definіtely knoω what yourе
  tаlking abοut, why throw away уouг intelligence on
  just poѕtіng νideos tо уour weblοg whеn you could bе giving us something informatіve to rеad?

 2. I coulԁ not rеfrain from commenting.
  Vеry well ωritten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *