Mai og Firenze….:)

Vi har akkurat passert mai og jeg drømmer meg tilbake til Firenze. Over flere år har reisen gått til denne koselige, mystiske, mytiske og kunstrike byen. Det har vært vår vår by……og det skal bli det igjen. Reisen gikk første gang i ungdomstiden på interrail….den gangen da vi i ungdommen sov på togene, vasket oss når vi fikk sjansen til det:) og levde i hverdagene. Rennessansebyen fikk jeg virkelig oppleve på ny under mitt studie på BI. Siste året fikk vi en fantastisk reise dit under temaet om hvordan Firenze kunne bli et stort senter for kretaivitet, vekst og utvikling. Det flotte var at våre kjære ble invitert med i en ukes tid. Det ble en fantastisk og rørende reise i Meddicci familien, Michelangelos verker, Davids historie, Dantes reise gjennom helvete – jeg ble bergtatt eller tatt av byen…byen tok meg. Jeg tror at byen også tok tak i min mann. Hva var det med denne tiden på 1400 tallet hvor mennesker tenkte nytt, eksperimenterte videre med det de hadde til rådighet, det var store kunstnere og tenkere som så sitt lys i på denne tiden…..Dante, Michelangelo, Leonardi da Vinci, Botticelli, Machiavelli, Brunelleschi, Geoberthivar villig til å dø for det de trodde på?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *