Manualer…….:)

Jeg holder på med manualer…..ja ikke vekter altså, men manualer på mål og metoder som skal brukes i arbeidet mitt. Egentlig så er jeg opptatt av å gjøre det enkelt – det enkle er ofte det beste. Dessuten er jeg allergisk overfor mange og tunge permer om visjoner og mål. En bedrifts visjon skal stå i pannen til menneskene i bedriften – menneskene skal ha et eierforhold til visjonen uansett hvor stor bedriften er. Det mener jeg er fullt ut mulig ved å bruke ansettelsesprosessene aktivt. Når en så skal endre visjoner så er dette et arbeid som må få ta litt tid etter den gamle gode regelen – ting tar tid:) Men når ting får ta en aktiv reise – så er det større sjanse for at det sitter bedre!

Men tilbake til manualene – jeg er kommet litt lenger enn: Hvor er vi – hvor vil vi og hvordan skal vi komme oss der? Men det er egentlig dette mitt arbeid handler om og det er jo heller ikke sikkert at alle veier går til Rom(a). Manualene jeg lager skal være et enkelt hjelpemiddel for å avdekke hvor lederne og bedriften er i forhold til arbeidet med visjoner, med mål og verdier. Arbeidet mitt består i å forankre begeistring hos lederne og legge forholdene til rette for varig begeistringsledelse. Og det viktigste er at lederene vil oppdage hvilke fantastiske medarbeidere de har. Lederne skal ikke gjøre dette alene – men det MÅ forankres der.

Den 24.april blir mitt første steg ut i en annen sektor enn den jeg i 30 år har vært – mitt første betalte oppdrag. Selvfølgelig har jeg sommerfugler i magen – men det har jeg igrunnen alltid hatt uansett hvor jeg har holdt foredrag. I min tidligere tid som konkurransesvømmer bekreftet treneren alltid at sommerfugler i magen alltid skjerpet fokuset. Mangel på sommerfugler burde heller være et varsel om at noe var galt.Men tilbake til det å ta steget ut i andre sektorer. Utfordringene er stort sett de samme – arbeid med gode rutiner, arbeid med kommunikasjon, arbeid med kreativitet, arbeid med branding, arbeid med økt trivsel og at folk er på jobb. Dersom en jobber i den rekkefølgen vil som regel bonusen alltid være økt omsetning – noe som også er viktig.

Så da får jeg jobbe videre med mine manualer …….og sommerfuglene:)

Lokalavisen 021

Ha en fantasifull dag!!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *