Morsomt å møte seg selv i døra!!

Jeg har nettopp vært på en fantastisk tur i Østerrike med noen fantastiske, morsomme damer, rent slalåm, vært på afterski og i det hele tatt kost oss…..men det er ikke det fortellingen min denne gangen skal handle om. Den skal derimot handle om hva jeg gjør når  jeg  – som liker å ha kontroll – opplever en start og slutt på turen hvor jeg møter mr. kontroll rett i fjeset. Selv om begeistring er drivkraften i det meste i livet mitt er det grenser for hvor mye begeistring jeg kan stable på bordet når slike ting skjer.

Ok hva skjedde da egentlig? Turen til Østerrike ble bestilt i GOD tid ifjor, tror faktisk alt var klart og betalt i juli/august…..og hele høsten fikk jeg meldinger om endringer på flytidspunktet. Noen 5 minutters endringer før og etter oppsatt tid. Jeg var mektig imponert over alle denne informasjonen og tenkte …..dette er til å stole på. Sjekket at datoen 11 – 15.mars stemte og alt var bare glede og lykke:):) Gledet meg vilt til turen.

Datoen er 10.februar en deilig morgen, klokken er 06.00, jeg har nettopp laget meg en kopp kaffe da det tikker inn en melding på telefonen. Hmmmm…hvem er det som er så tidlig da? Åpner meldingen og der lyste det imot meg: Velkommen – du kan nå sjekke inn på Lufthansa fra Stavanger til Salsburg. Mobilen føk opp til øynene, som om jeg ikke klarte å lese det,  og i et nanosekund tenkte jeg  – sjekker vi inn en måned før nå??? I neste nanosekund går sannheten opp for meg – JEG har bestilt en måned for tidlig – men hvordan kunne det skje? Glemt er pusteteknikker, pusteanker og «det handler ikke om hvordan vi har det men hvordan vi tar det». Lett å glemme alt en lærer bort når en står rett oppi det selv. Jeg ser hva som har skjedd – fokuset mitt har vært på datoene 11.- 15.03:) Jeg sjekket aldri at det stod 03 bak den 11. også og fordi måneden februar og mars er like så langt det går – smatt noe forbi kontrollen min.

Et stramt program på jobben denne dagen gjør at jeg liksom ikke får samlet tankene og roet meg ned. En helt målløs vandring mellom stue og kjøkken startet.

Kort fortalt fikk jeg etterhvert kontroll på hjerterytme og pust og sjekket at det var billige billetter med Norwegian fra Stavanger til Salsburg – så det var jo bare og ringe inn for å avbestille turen ned – jeg hadde jo returen:):) Men den hyggelige damen i telefonen kunne da opplyse om at dersom jeg ikke kom på flyet den 11.02 ville returen bli kansellert. Det eneste svaret jeg kunne gi var noen tunge pust og noen uartikulerte lyder og et HVA??? Før jeg la på røret klarte hun også å fortelle meg at hun kunne fikse en retur til kr 8000. Jeg hikket, la på og skjønte at jeg hadde et problem.

Det er da det er lurt å stoppe opp litt, puste godt tre ganger og koble på hjernen! Jeg klarte det etter et par timer og ringte Ticket Reisebyrå, som har hjulpet meg før. Idet jeg fikk kontakt med Ticket  ramlet alle lydene og ordene ut av meg helt til hun sa: Oj det var sannelig mange ord – men det jeg har forstått er at du har drede på draget!! Kom ned så ordner vi det. Aldri undervurder at der er noen som er bedre enn deg selv på mange områder – benytt deg av det!!

Det var som balsam for sjel, hjerte og pust – det kommer til å gå bra!! Og det gjorde det – mot et lite mellomlegg:) I ettertankens tid er jo dette et relativt lite problem må jeg jo si – allikevel så ser jeg hvor lett det er å vippe seg selv av pinnen og bli irrasjonell. Pusten er det som hjelper meg best i slike stunder.

Det beste med hele denne historien er at jeg valgte med en gang å la folk på jobben ta del i historien, la de få le og snakke om det – jeg vet de ikke ler av meg, men med meg. Kanskje reddet jeg også dagen til et par av mine kolleger som hadde en dårlig dag. Så vær ikke redd for å dele dine egne bommerter – det kan redde andres dager:):)

Slutten på Østerriketuren er en annen historie:) Den kommer om et par dager:)

Ha en fin dag.

Ps: legger ikke ved bilder – tenker de er morsommere de dere selv får frem i hodet ved  lese dette:)

 

One Comment On “Morsomt å møte seg selv i døra!!”

  1. excellent put up, very informative. I ponder why the other specialists of this sector don’t notice this.
    You must continue your writing. I’m sure, you have a huge readers’ base already!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *