Mot til å begeistre……

En skjønn påske er over – vi har vært i byen og kost oss med de fra Bergen og de fra Stavanger. Det har vært deilig å være en base for ut og inn med både barn og samboere. Og jeg kom plutselig på et klokt utsagn:

» Det nytter ikke å si at vi er glad i familien vår hvis vi ikke bruker tid på det» – jeg har ingen aning om hvem som har sagt det, men det er litt å tenke over. Det samme kunne vi sagt som ledere – bare prøv, bytt ut familie med kolleger.

«Det nytter ikke å si at vi er glad i våre kollegar hvis ikke vi bruker tid på dem». Fremdeles er det gode solide ideer som gjelder – å være en god leder betyr at du:

1. Ser dine ansatte – og da mener jeg ikke bare et blikk, men kikker ordentlig etter hvilket potensialet som bor i hver enkel.

2. Lytter til dine ansatte – og da mener jeg tilstede, lytte etterhva er det egentlig dine ansatte sier til deg

3. Tillater dine ansatte å få et eierskap til jobben, til visjonen og til de verdier bedriften står for.

Å være en god leder betyr i første omgang å bygge relasjoner – alt handler vel egentlig om det. Men å bygge relasjoner betyr at jeg må by på meg selv – ikke bare vise mine gode sider, men også vise mine mindre bedre sider. Alle har gode og mindre gode sider og ledere kan med fordel jobbe endel mer med å bli venn med sine mindre bedre sider. Det vil lønne seg i lengden. Tro meg – å akseptere begge sidene gir gevinst.

18062011290

Dette er min drømmejobb – å få ledere som er gode til å bli enda bedre. At du som leder er god betyr ikke at du ikke kan bli enda bedre. Jeg tror på livslang læring – det står det på kaffekoppen min som jeg ser på hver dag. Men det krever mot av ledere å ta dette steget, det krever mot til å begeistre——–men det lønner seg.

«Tenk om……» står det på benken i Trollberget barnehage i Stavanger, benken som blir brukt til å dingle med beina og reflektere med ungene. De voksne kan og dingle med beina – for det er så langt ned:):)

26052012996

Ha en riktig god siste rest av påsken – jeg er allerede igang og det bobler:):)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *