Når livet suger – listen…….

Ok livet suger litt akkurat nå….sommeren ble ikke slik vi hadde planlagt, istedet går vi litt halvnervøse og tripper i venteiden mellom beskjeden og tiden da ting endelig skal begynne å skje. Vi skulle kjøre nordover, kose oss med fjellturer, hilse på venner og slekt. Nå ble det altså ikke det……..og jeg får i fulle monn prøve ut mine egne råd til andre i lignende situasjoner. Skal det jeg tror på og snakker om være troverdig så må det jo virke for meg også. Når verden ser slik ut (se bildet) er det lett å bli dratt med i dragsuget av mørke, sinte tanker.

Svart og forbannet

Og i slike dragsug er det lett og bli forbannet – forbannet og fortvilet. Det er lett å havne i den hvorfor-kverna. Hvorfor ditt og datt – og hadde bare legene, sykehuset (flere å skylde på?) gjort mer……….Det er da jeg kan teste meg selv – og dette kan virke kynisk, men det handler faktisk om hvilke valg jeg tar. Jeg kan velge å ligge der i bunnen av bølgedalen og banne og sprelle med beina, hyle og skrike – eller jeg kan velge å bruke noen gode verktøy jeg har fått på veien. Selvfølgelig skal jeg både hyle og skrike litt eller bekymre meg – det går jo ikke en dag uten, men la det være en liten del av hverdagen.

Livet har lært meg at det er viktig å leve hver dag – og en annen klok dame Gry Sinding ga meg ideen til en punkt liste når katastrofene var et faktum. Jeg har alltid fungert etter en slik liste på jobb – men å få den skrevet ned, hengt på veggen slik at du ser den, eller ha den på telefonen – gjør at den kan bli en mal i livet generelt. Samtidig tar den vare på mitt behov for galgenhumor.

Å ta et bevisst valg krever energi – men da er energien fokusert ihvertfall. Så vi er ved godt mot – jeg er ikke lege, og vi er ihvertfall ikke interessert i å grave oss ned i elendigheten. Her kommer min 10-punktsliste «Når livet suger»

NLS liste

Ha en fin søndag og kom gjerne med kommentarer og andre verktøy som fungerer for dere!!

2 Comments On “Når livet suger – listen…….”

  1. Fine punkter å gå gjennom når livet suger. Å være i et slikt «vakum» som du og dine er i nå,er altoppslukende. Følesen av å ikke ha kontroll på det som er deg nermest og kjærest er ikke god.Når du heller ikke har oversikt over veien videre, kan frustrasjonen bli stor.
    Selv har jeg erfart at å gjøre de hverdagslige tingene, dele et godt måltid og lytte til musikk jeg liker, gjør bra. Musikk er meditativt og påvirker hjernen uten at vi er klar over det.
    Være åpne og generøse med hverandre, vi takler utfordringer forskjellig.Still hvarandre gode spørsmål. Å være sammen eller litt alene, samtale om alt og ingenting. Finn det som er best for deg og dere. Gjør ting du vet du er god på! Følelse av mestring er også en følese av kontroll. Å kjenne på livet er å leve……

    • Takk Monica-du er reflektert som vanlig. Jeg er helt enig -å se verdien i de hverdagslige gjøremål er viktig uansett. Vi er også blitt flinkere til å se alle nyanser i hverdagen. Jeg skal være ærlig å si at en kontrollfrik som jeg må svelge kamel etter kamel. Men jeg sukrer dem så blir de mer spiselig.
      Takk Monica.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *