Nyttårsforsetter? Skeptisk!!

Arbeidsplassen 60 % av tiden min er for tiden i en flott barnehage (helt objektivt selvfølgelig) med meget gode oppegående medarbeidere. Vi har hatt en fantastisk arbeidsøkt rundt ganske heftige teorier om kommunikasjon – de har også vært «nødt» til å begynne å åpne øynene for innholdet i NLP(google: Hva er NLP).

Med oppegående medarbeidere følger der gjerne med noen ærlige tilbakemeldinger. Til alle ledere rundt omkring – DYRK en åpenhet på arbeidsplassen – som leder kan du få gratis konsulent tjenester. En av mine tilbakemeldinger var at jeg må være forsiktig med å snakke slik at jeg presenterer sannheter – andre kan faktisk ha andre meninger. Det betyr ikke at jeg forandrer helt stil- jeg er i overkant engasjert i det jeg foredrar om – jeg skal bare lytte litt ekstra godt og tenke litt gjennom hvordan jeg formulerer meg. Gode tips som gjør at en alltid er i utvikling….men det var ikke dette jeg egentlig skulle snakke om!!

Undervisning

Så nå presiserer jeg at jeg ikke serverer noen sannheter og at ingen på noen som helst måte må oppfatte mine videre skriverier som en sannhet. Dette er helt og holdent mitt og min sannhet….ok Marit og Monica:):)

Så over til nyttårsforsettene…beklager folkens – jeg har liten tro på store, omveltende endringer pga noen kjappe ønsker som skal iverksettes ett minutt over midnatt. Det er selvsagt tuftet på egne erfaringer – men også endel observasjoner rundt meg. Jeg tror slike forsetter er med på å opprette sannheter hos en selv, sannheter som: Der mislyktes jeg IGJEN – med spesielt trykk på IGJEN. Det blir som å lasse på noen lag med burde-byrder – slike byrder som vi egentlig skulle vært litt flinkere til å børste vekk fra skuldrene våre.

Derimot tror jeg at folk kan gjøre store, dramatiske endringer i livet sitt dersom det er forankret helt og holdent i en selv. Jeg må være mentalt innstilt og forberedt, jeg må være villig til å gi avkall på noe i tiden frem til målet er nådd og målet må være mitt – ikke andres mål. Mange av oss går rundt og tror vi eier målet vårt – i virkeligheten er vi kanskje helt fornøyd, men vi tror vi må endre på noe. Endringer skjer også bedre dersom jeg setter meg små delmål. Det er umulig å spise en elefant i ett jafs- men deles elefanten opp i tusenvis av biter er det mulig!

Jeg tror også på lystbetonte forsetter – nettopp fordi vi gir positive direktiver til hjernen. Hjernen oppfatter alt vi KAN gjøre  – istedet for å si alt vi IKKE KAN gjøre. Jeg opplevde en gang en venn som kan mye om kosthold si noe som har lagret seg hos meg- han sa: Du skal ikke la være å spise det som er godt – du skal bare spise mer av det som er sunt! Spis mer av frukt og grønt, korn som holder lenge i kroppen. Det kunne jeg leve med. På mine utallige slankekurs fikk jeg et godt råd til som jeg har lagret- pass på hva du legger i handlekurven – det som kommer i kurven går rett inn i deg!! Så istedet for voldsomme greier om hva jeg IKKE kan spise fokuserer jeg på å spise mer sundt og pass på hva som går i kurven. Jeg er ikke supertynn(ha ha) men jeg trives med meg selv!

Mine forsetter, dersom jeg skal kalle dem det er :

1. Fortsette de gode samtalene med min mann

2. Fortsette med god rødvin

3. Fortsette treningen min – på det nivået som fungerer for meg

4. Fortsette å være nysgjerrig og undrende og være i utvikling

5. Søke humor og begeistring

Jeg har en pekefinger til meg selv – jeg må forsette å fokusere energien. Og den ene pekefingeren min har jeg satt opp noen små delmål.

Riktig godt nytt år til dere alle – senk skuldrene, pust dypt i magen og lek mer!! Du må ikke gjøre alt alltid!!

IMG_0353

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *