På (opp)tur:):)

Landet på Sola mandag 28.oktober etter en 5 dagers opptur til New York. Trodde jeg skulle huske mer av denne byen – tross alt var jeg der i 1992:) Vi fikk en følelse av storby allerede på Gardermoen – der fikk vi vite at selveste Lillyhammer Steven skulle være på samme fly……men vi var da ikke på businessclass – bortsett fra en av oss da!!

Jeg har altså vært så heldig å bli invitert av en tidligere kollega av meg til denne turen og 8 andre damer har inkludert meg som om jeg skulle ha kjent dem i årevis. Ingen av dem var akkurat festbremsere og jeg fikk en opptur hvor lattermusklene har fått trent seg – samtidig med beina. For vi har gått og gått og gått….

Med sine 8,4 millioner innbyggere(hvorav 1,6 mill på Manhatten) blir byen et symbol på en sammenblanding av utrolig mange kulturer og Manhatten gjenspeiles av det med sitt Little Italy, China town, Harlem og little Ukraine. Manhattan lever opp til hva navnet betyr – «kupert øy» eller » sted for beruselse». Med bare 5 dager til rådighet er det begrenset hva en får med seg – men å rusle(hvis du får det til) langs Broadway er en opplevelse. Hele Boadway strekker seg over nesten 30 km!!  New York betsår av fem bydeler: Manhatten, Bronx, Queens, Staten Island og Brooklyn. Til informasjon er Broadway opprinelig indianertråkk/stier – jeg lærte jo noe på den guideturen:)

Hele Manhattan er 21,5 km lang og 3,2 km bred – og på langs er den ikke mer enn en halvmaraton:):)

Hele turen var glimrende lagt opp – med en hel dag på outlet senter en times tid fra New York, båtur slik at vi fikk se byen fra sjøsiden, spasering fra ground zero og oppover Broadway, musical Rock og the ages, bussturer, koselige måltider. Takk til dere som planla turen – jeg er blitt inspirert til å lese mer om NY og jeg har lyst til å dra dit en gang til. Dette har vært en skikkelig opptur og en (tro det eller ei) skikkelig batteriopplading.

Takk damer – vi gikk over NY både med og uten støttestrømper:):)

Collage NY

 

gjengen

2 Comments On “På (opp)tur:):)”

  1. Utrolig kjekt å ha deg med på tur!!! Alltid positiv til aktivitetene og latteren din runget titt og ofte 🙂 Du har energinivå som en 29 -åring. Knib

  2. Det er en skikkelig oppturskommentar:):) Takk Stini!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *