Så var det på´n igjen……

Så nærmer julen seg, og centimeter for centimeter hever folk skuldrene opp mot ørene. Pakkekalendere er planlagt eller ikke planlagt og skal ordnes i helgen. Et kjør av folk som skal hoste opp gode ideer, eller kjøpe dyre ting som skal puttes i denne kalenderen. Få, få, få……..

«Kommer innom og tar en kopp kaffe», prøver jeg meg på…..»hah vi snakkes rett før jul». Hva er det med disse høytidene hvor vi går helt av skaftet og mister helt gangsyn. Jeg elsker og få og å gi gaver, men kan vi ikke i det minste bli litt mer kreativ? Igår på tv hørte jeg en gutt som skulle legge små «gavekort» i kalenderen sin til foreldrene sine. Disse gavekortene var slik at han tilbudte hjelp til oppvasken, støvsuging, bære ut bosset etc og sikkert noen andre ting i tillegg.

Dette synes jeg er glimrende i en kalender – eller vi kan bli enda mer personlige. Hva med en personlig kalender for par/venner etc som går på å gjøre ting sammen? Gå tur, lage små dikt til hverandre, våge å være nær hverandre, kjenne litt etter hva det var som gjorde at vi valgte hverandre, gå på kino, utfordre hverandre…..Kanskje det allerede gjøres – hva vet jeg? Det er ihvertfall viktig at vi legger ned tid i det som betyr noe og ikke betaler oss ut av våre forhold.

Jeg valgte ihvertfall denne dagen å skrive på  – på Black Friday!! Det tikker inn tilbud på mobilen min i ett kjør og det er utrolig hva de finner på som jeg mangler i hverdagen. Noen velger å handle alle julepresangene i dag – det er jo lurt – da har vi ihvertfall tid til en kopp kaffe!!!

Med min bakgrunn i barnehage har det alltid vært viktig for meg å roe ned, puste ut, lage gode stemninger, la det lukte pepperkaker og grønnsåpe, tenne lys. Ja jeg kan ha det travelt – men jeg er IKKE stresset. Vi må skille mellom stress og travelhet. Konstant stress fører til sykdom – travelhet kan være gøy! Butikkene skal leve – kanskje jeg ikke trenger å bake syv sorter, kanskje jeg ikke trenger å vaske ned hele huset før jul og inne i alle skapene – i tillegg til full jobb. Det er den mørkeste tiden på året og med dempet belysning og tente stearinlys ser vi ikke alle hjørnene. Så er det alle juleavslutninger til barna våre – hvor det også skal presteres noe. Julekort skal skrives – og de skal være personlige……

Vi krever kanskje litt over evne i denne måneden, kanskje vi bare trenger å fordele oppgavene litt utover året. Hva med å skrive alle julekortene i slutten på oktober? Hva med å tenke litt «gaver» hele året når vi kommer over gode tilbud på ting vi trenger, men som vi kan gjemme til jul?

Jeg skriver ikke julekort lenger – jeg skriver nyårskort – ikke nyttårskort, men nyårskort. Og jeg lar macen ordne med tekst og bilder – og vet dere hva? Jeg slipper og konkurrere med alle andre julekort. Mitt står kanskje alene på hyllen etter jula! For all del – jeg synes det er koselig med julekort, men jge gjør det på min måte.

Ha en strålendes førjulstid, pust dypt ned i magen, hold din kjære litt ekstra hardt i hånden, gå turer, øv deg på å senke skuldrene, kjenn etter hva du har lyst til å gjøre, pass godt på deg selv slik at du har energi til januar også…………jeg skal straks en tur på Feel og finne en ting jeg har sett etter lenge!!!

Ha en fin helg!!

andre bloggbilde

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *