Slakk eller slark på tempo?

Det nytter virkelig å tenke gjennom hva som fungerer, å tenke på hva som kan være lurere å gjøre neste gang….i en annen situasjon. Jeg snakker om ferie:) …og nå har jeg lært.

Som regel er de siste ukene før ferien et sinnsykt kjør, som om det var mine siste levedager rett før ferien – ikke bare avslutte og evaluere det barnehageåret som har gått, men også kanskje planlegge hele neste år, samt lese et par lederbøker og skjønnlitteraturen jeg ikke rakk ifjor…..alt dette FØR ferien!

Der måtte jeg trekke pusten:) Jeg trenger ikke fortelle dere hvordan mine første feriedager som regel ser ut! Det ser ikke pent ut……

Men i år ble det annerledes og det kjennes mye bedre – å bruke de to første ukene av ferien til en gradvis nedkjøring, til det blir en vane å sove til litt over 08.00 ihvertfall:) Jeg kjenner at det også er ferie – å være hjemme i eget hus med dovne, late, jorbærfyllte dager, og fortsette litt med trening….og savne sin faste trener…roe tempoet, reflektere litt over livet, gruble litt, være snill med seg selv og gi tempoet litt slark!

Jeg fikk lære noe nytt denne sommeren- jeg lærte å lese Jo Nesbø. Jeg har mange bøker av denne fremragende forfatteren og jeg elsker krim, men jeg har ikke funnet koden inn, jeg har ikke knekt hvordan å få til å lese han. Men det hjelper som regel å snakke om det….og vips så kommer en skjønn kollega med Snømannen. Jeg tuller ikke…..jeg ble bergtatt, så da fikk jeg plutselig masse lesestoff i ferien helt gratis:) For ikke å snakke om all Tara tid det har blitt. Og der oppdaget jeg en blogger som skriver så til de grader i bilder at jeg ble sittende å skrattle for meg selv:) Sjekk opp Lene Wikander på tarapi.no  – hennes blogg om Jamaica er bare herlig gal:) Superdeilig å lese:)

Sitter i en deilig solnedgang og fortsetter å tømme hodet…..og det skal litt tid til det, ihvertfall for mitt hode. Nå er strategimøter, prosjektmøter etc litt passe´…mitt nye hjemmekontor står strålende ryddig og jeg har allerede smugbrukt det litt – selv om det er ferie. Jeg bremser mye nå og vil kjenne på gleden ved å ikke tillate meg å begynne før 15.august. Jeg kjenner meg ganske barnslig og synes følelsen er god.

Å være hjemme betyr også å få være litt i nærheten av våre voksne barn som omtrent alle er ute av huset – for om sommeren kommer de jo litt hjem igjen også.
Og den skjønne, skjønne mannen min som har kjøpt meg en sommergave – et bilde som han skjønte at jeg likte veldig godt. Det har fått en fin plass på kontoret, skal inspirere meg og har tittelen: Woman powaa..

Ha en strålende, avslappet ferie og gi tempoet både endel slakk og slark:):)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *