Troverdighet og skjulte agendaer…..

Jeg følger med på valginnspurten og prøver å høre hva den enkelte egentlig sier. Men det blir ganske slitsomt med tall, påstander om hva den ene eller den andre kunne gjort i sine perioder og hva de ikke gjorde i sine perioder. Jeg er sikker på at hvis jeg kunne svette inne i øret så hadde jeg gjort det foran tv´en. Det mest frustrerende er at de fleste får ikke snakket ferdig eller ihvertfall ferdig med sin setning før de blir «overfalt». Jeg velger i fred og ro å ta til meg partiprogrammene og på den måten prøve å bli kjent med politikerne.

Men så ser vi at det er stor forskjell på riks – og lokalpolitikk. Jeg skal ikke snakke om politikk, jeg skal snakke litt om ledelse, troverdighet og skjulte agendaer. Idag gledet jeg meg til møte med Wirak og Borgli. Jeg skulle få treffe disse to politikerne som har fått så mye fokus i det siste.  To som lager litt oppstyr fordi de klarer å samarbeide så godt på tross av partiulikheten. Jeg gledet meg og jeg var spent – hva er så hemmeligheten bak dette gode samarbeidet?

«Vi er ekstremt opptatt av kommunikasjon, at vi snakker sammen ofte og at vi lytter til hva som egentlig blir sagt. Det er en forutsetning for å bli trygg på hverandre. Slik kan vi unngå misforståelser og vi er stadig på let etter det den andre er spesielt god på. «

Det høres ut som begynnelsen på en god lederbok! Dette handler om realsjoner og ledelse. Som ordfører og varaordfører er de ledere for Sandnes kommune og tar dette på alvor. De ser sine innbyggere på en måte som ledere må se sine ansatte, de delegerer ansvar, lytter, ansvarliggjør og informerer så mye som mulig. Mens jeg sitter og hører på begeistringen og entusiasmen i stemmene deres, tenker jeg at dette virker veldig troverdig! Jeg lytter etter om jeg kan «høre» noen skjult agenda, men nei – de er også veldig åpen om mitt neste spørsmål som går på gjenvalg og ordførervalg. Selvfølgelig vil begge det – men verden går ikke under om det ikke blir slik. Et herlig «par» med fokus på innbyggerne og ellers litt avslappet.

Min tilmålte tid går mot slutten, men jeg ønsker at de skal gi noen tips eller råd til andre:

«Det må være å være tydelig, sette klare mål, kommunisere målet og være åpen. Vi må ha fokus på hva vi har sagt og lovet og passe på å holde det. Vi må få kartet til å stemme med terrenget».

Tja og det høres ut som slutten på en god lederbok. Takk til dere begge!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *