Ulike måter å lede på…..

En lang vår og en deilig sommer er på hell. Badesesongen er igang og det er mye å glede seg til.

Endelig første bloggbilde

Jeg har hatt pause i bloggingen men kjenner nå at det strømmer på. Det har vært mange som har meldt seg på gratis nyhetsbrev og der har det vært stille nå en laaaaang stund – faktisk helt siden de tolv nyhetsbrevene om OT (oppmerksomhetstrening). Det betyr at jeg har tatt det litt rolig, der har vært endel å ta fatt i i forhold til min kjære mann da han fikk kreft og jeg har tillatt meg selv å skru ned tempoet og….. javel noen vil vel også si at jeg har ligget litt på latsiden. Og den siden har vært god å kjenne på:)

I denne «på latsiden» perioden har jeg har jobbet og lest og fulgt mange interessante diskusjoner om ledelse. Jeg er i overkant engasjert og interessert i faget LEDELSE. Og det er fag og en tilstand som det må jobbes grundig med for dem som velger å bli LEDER. Dere som kjenner meg vet at jeg liker dårlig oppskrifter som : 12 måter du ikke skal lede på – 5 ting du ikke skal si på intervju – 10 ting du må slutte med i livet og så videre og så videre. Jeg tar raskt fatt i disse listene og skriver dem om til ting du bør ta fatt i og ting du bør begynne å si ….og rett og slett ting du bør begynne med!!

Jeg trenger ingen informasjon og oppramsing av ting jeg IKKE bør gjøre – jeg trenger hjelp og informasjon til det jeg skal ta fatt i og kjekke ting å BEGYNNE med.

Jeg jobber hardt med omprogrammering av hjernen – eller egentlig å følge det hjernen min vil være med på …. å BEGYNNE med ting. Jeg unngår å ramse opp alle ting jeg skal slutte med – da bare snakker jeg meg selv ned. Et godt eksempel er disse tider når alle skal slutte med å røyke, slutte med spise sjokolade, slutte med å ligge på sofaen….listen kan fortsette i det uendelige. Jeg har en klippefast tro på at dersom jeg sier alt det skal begynne med – gå tur i frisk luft, gå tur å kjenne regnet i fjeset, starte badesesongen, begynne å spise mer frukt og grønnsaker…..så kan den listen også bli uendelig lang med alt det kjekke jeg skal begynne med. Dessuten gjør jeg noe veldig smart med hjernen og kroppen min – vi spiller på samme lag, vi drar i samme retning.

Så…..først må jeg finne ut hva JEG virkelig har lyst til å begynne med – å bli enig med meg selv om det er mine «liker – ting» eller om det er andre som synes jeg «burde-like-det» ting.

Begeistringbedrifter jobber videre med det den skal – visjonen er å skape begeistring og verdier som varer. Første halvår av 2014 har hatt interessante arbeidsoppgaver – individuell- og gruppecoaching, arrangementet «Alt sitter i hodet» med Trine Ålstedt i Rosenkildehuset, prosjektveiledning og jeg har også jobbet som profesjonell sparringspartner. Nytt arrangement i Rosenkildehuset kommer den 14.oktober. Det er lege Magnar Kleiven som har foredraget: » Å lære å leve på jobben, og lære å jobbe med livet». Dere kan lese om dette ved å trykke på linken under.

https://www.deltager.no/lev_pa_jobben_jobb_med_livet

Jeg jobber med prosesser og det er utrolig spennende å se den innsikt og bevissthet hver enkelt får til sin egen stilling som leder, og hvilke endringer som skjer med  lederne. Mine blogger fremover vil dreie seg om ledelse i ulike varianter og faser – ledelse på jobb, ledelse i livet, ledelse og stress og mange, flere områder. Bloggen vil omhandle dette lett og dem av dere som har interesse for dette kan melde dere på gratis nyhetsbrev og få en mer omfattende variant av samme tema.

Ha en flott helg videre og lykke til med alt det kjekke du skal begynne med – om det så bare er å begynne med å være fornøyd med deg selv:):)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *